Εορτάστηκαν με λαμπρότητα οι Εθνικές Εορτές

Εορτάστηκαν με λαμπρότητα οι Εθνικές Εορτές

Εορτάστηκαν με λαμπρότητα απόψε οι Εθνικές Εορτές της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, στο χώρο του Σωματείου «Αχυρών» Λιοπετρίου, μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε από κοινού από την Ανόρθωση, την Ένωση Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 και τα Εθνικόφρωνα Σωματεία «Αχυρών» Λιοπετρίου.

Το έναυσμα της εκδήλωσης δόθηκε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο των Εθνικοφρόνων Σωματείων «Αχυρών» Λιοπετρίου όπως και από τον Κοινοτάρχη του Λιοπετρίου, κύριο Κυριάκο Τρισόκκα.

Τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό πήρε ο Νίκος Γεωργίου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Ανόρθωσης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο χαιρετισμός του προέδρου του Σωματείου της Ανόρθωσης κύριου Λοΐζου Λοΐζου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η στιγμή της ομιλίας του κ. Φώτη Παπαδοπούλου, πρόεδρου της Ένωσης Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α 1955-59 Αμμοχώστου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο αξιότιμος κ. Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής, εξήρε τις θυσίες των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59, κάνοντας εύστοχους παραλληλισμούς με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ακολούθησαν αναγνώσματα και εθνικά, πατριωτικά τραγούδια από την χορωδία του Σωματείου μας αλλά και παραδοσιακοί χοροί από τον χορευτικό όμιλο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του ήρωα της ΕΟΚΑ, Μόδεστου Παντελή, την επίδοση τριών αντιγράφων της ιστορικής επιστολής της Ανόρθωσης προς τα Εθνικόφρωνα Σωματεία «Αχυρών» Λιοπετρίου και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Σχετικά Νέα